AcasaPrezentareCatedraCursuriStudiiCercetareContactIntrare contAdmin

Prezentare

Catedra Eficienta Economica a fost înfiintata în anul 1971 sub denumirea de "Catedra de eficienta economica a investitiilor si a fondurilor fixe".

Disciplina de baza, purtând aceeasi denumire, s-a predat la toate facultatile în anii terminali. În perioada 1986-1991 catedra a functionat (ca un colectiv distinct), comasata cu "Catedra de tehnologii industriale", de care s-a detasat în anul 1992, adoptând denumirea de "Catedra de Eficienta Economica". Pe parcursul anilor sefii catedrei au fost: prof.univ.dr. Ion Românu, prof.univ.dr. Florea Staicu, iar din 1992 seful catedrei este prof.univ.dr. Ion Vasilescu, cu o întrerupere de o luna, decembrie 1999, când sef de catedra a fost prof.univ.dr. Marian Stoian.
Obiectivele principale ale catedrei constau în a contribui, alaturi de celelalte catedre din A.S.E., la înfaptuirea procesului de instruire economica a tineretului, la formarea profilului viitorilor economisti, la stimularea studentilor pentru cercetare si pentru cunoasterea problemelor practice ale agentilor economici, totodata desfasurând o larga activitate de cercetare stiintifica în domeniul economic.

În cadrul catedrei se predau disciplinele : "Eficienta economica a investitiilor", "Modelarea si simularea proceselor economice", "Previziune microeconomica", "Proiectarea sistemelor tehnico-economice" si "Proiectarea obiectivelor de investitii", "Gestiunea investitiilor publice".
 
< Precedent

Ultimile stiri.....  Ultimile stiri.....  Ultimile stiri.....